Tornby klitplantageNymølle Bæk: Pas på lommerne

Vandrepindene var sidst søndag ude og gå en tur i det fredede område ved Nymølle Bæk i Pajhede Skov. Og hvilken tur!

Image description

Vi har prøvet at gå i området før, men fik drejet af nogle forkerte steder - så denne gang skulle vi tage den "lange" tur rundt, ca. 4km. Ruterne er godt mærket af med pile, men eftersom ingen af vandrepindene er de helt store stifindere, så var vi altså tidligere blevet forvirret.

Samtidig var det første tur, hvor vi afprøvede vores hjemmelavede vandrepinde, som er lavet af 1,5m fyrretræ, afrundet og olieret, og med styrbånd som komfort-håndtag.

Image description

Man skal være klar på en del stejle bakker, hvis man begiver sig ud på turen. Heldigvis er nogle steder lavet trin, reb og gelænder til at hjælpe de gamle ben med at komme op.

Image description

Og så skal man passe på indholdet af sine lommer. Undertegnede havde brugt sit rejsekort til Brønderslev, og et sted på de 4km skovtur, var kortet smuttet ud af lommen. Den slags opdager man først, når man står på perronen og skal hjem. Bil og parkeringsplads blev efterfølgende afsøgt af den anden vandrepind, men uden held.

Samme aften kom der en melding på Facebook fra en venlig sjæl, der havde gået i skoven senere samme eftermiddag. Han havde samlet kortet op, og så kunne det afhentes dagen efter. Og rejsekortet skal fremover i tegnebogen, ikke lommen..Tur i Tornby Klitplantage - 4,5km

Så blev det tid til en lille hyggetur, mest for at teste det nyindkøbte grej. Jacob har (til hans bedre halvdels hovedrysten) købt en kombineret rygsæk og klapstol, og jeg havde indkøbt et par Coffee Brewer-poser, som vi skulle prøve. Målet var Tornby Klitplantage, ca. 4km syd for Hirtshals. Klitplantagen er rigtig god til vindblæste og kolde dage, idet man kan gå meget i læ blandt træerne. Samtidig skal man så ikke gøre sig forhåbninger om at slå hastighedsrekorder, for terrænet er kuperet og man er lang tid om kilometrene.

Vi tog bilen til Tornby (eller Twånby, hvis du er lokal) og parkerede nede af Rævskærvej. Og så fandt vi GPS-koordinaterne på et shelter, og satte det længste ben forrest.

Image description

Det viste sig dog, at GPS-koordinaterne ikke lige viser til noget særligt. Vi kredsede om punktet, men der var kun træer. Til gengæld gik vi durk ind i Yxengaard, som er en oplevelse, man godt kunne sætte en dag af til, og specielt sammen med børn. Til sidst fandt vi dog den fine shelterplads, som faktisk lå ganske tæt på hvor vi havde parkeret.

Image description

Både rygsæk og kaffe bestod i øvrigt prøven med glans. Det er sin udfordring at lave kaffe i frostvejr, og den skal drikkes hurtigt. Men selve pladsen i Tornby Klitplantage er så afgjort hyggelig, og med en brændekløver, så man kan få varmen mere end én gang. Vi endte med at sidde så længe, at der var mørkt på turen tilbage til bilen:

Image descriptionVandrepindene.dk © 2017 - DBV IT