Første tur i 2020

Første tur i 2020 gik endnu engang til Tornby Klitplantage. En kort men god 5km i den friske luft.Tornby klitplantageNymølle Bæk: Pas på lommerne

Vandrepindene var sidst søndag ude og gå en tur i det fredede område ved Nymølle Bæk i Pajhede Skov. Og hvilken tur!

Image description

Vi har prøvet at gå i området før, men fik drejet af nogle forkerte steder - så denne gang skulle vi tage den "lange" tur rundt, ca. 4km. Ruterne er godt mærket af med pile, men eftersom ingen af vandrepindene er de helt store stifindere, så var vi altså tidligere blevet forvirret.

Samtidig var det første tur, hvor vi afprøvede vores hjemmelavede vandrepinde, som er lavet af 1,5m fyrretræ, afrundet og olieret, og med styrbånd som komfort-håndtag.

Image description

Man skal være klar på en del stejle bakker, hvis man begiver sig ud på turen. Heldigvis er nogle steder lavet trin, reb og gelænder til at hjælpe de gamle ben med at komme op.

Image description

Og så skal man passe på indholdet af sine lommer. Undertegnede havde brugt sit rejsekort til Brønderslev, og et sted på de 4km skovtur, var kortet smuttet ud af lommen. Den slags opdager man først, når man står på perronen og skal hjem. Bil og parkeringsplads blev efterfølgende afsøgt af den anden vandrepind, men uden held.

Samme aften kom der en melding på Facebook fra en venlig sjæl, der havde gået i skoven senere samme eftermiddag. Han havde samlet kortet op, og så kunne det afhentes dagen efter. Og rejsekortet skal fremover i tegnebogen, ikke lommen..Vandrepindene.dk © 2017 - DBV IT